21/2/10

Taman Negara

Diuen que el Taman Negara és la selva més antiga del planeta. Nosaltres, la veritat, de selves no en tenin ni idea però, a jutjar per la mida dels arbres, és antiga de collons. Sens dubte! ...En tot cas podem tatxar de la llista: "sel-va-més-antiga-del-pla-ne-ta". Apa, fet!

Arribar-hi des de Kuala Lumpur no és que sigui complicat, però sembla una gimcama: Monoraïl per arribar a l'estació de bus de llarg recorregut. Bus (amb seients hiper-amples) per arribar a Jerantut. Des d'allà bus hiper-fet-pols per arribar a Kuala Tembeling on, després d'un regateig poc fructuós, agafem una canoa a motor. Finalment, al cap de tres hores riu amunt arribem a Kuala Tahan, la porta del Taman Negara. Uffffffffffffff! Ja hi som!....














Un cop allà, s'ha de triar entre "Villa-Arriba" o "Villa-Abajo". Per la gent de pressupost sobrat, el Taman Negara Resort, és a dir, "Villa-Arriba", cau al cantó esquerre del riu. Per la resta de gent (entre els quals ens hi incloem) la gràcia està en trobar la opció menys cutre de "Villa-Abajo" al cantó dret. És possible.














El Taman Negara, ofereix tota mena de possibilitats depenent del temps que s'hi vulgui dedicar i de les ganes que es tinguin de suar la cansalada. Nosaltres hi varem dedicar tres dies i fer exercici físic no és el nostre fort. Tot i això varem tenir temps per fer alguns mini-trekings, caminar pel canopy walkway (el pont de corda més llarg del planeta), veure animalillos (per els grans, com els tigres, s'ha de caminar durant dies), refregar-nos per sobre de merda de rat penat i ser vilment atacats per les sangoneres.














Ja ho veuen... al Taman Negara s'hi pot trobar de tot. ...Excepte cervesa...