19/10/09

Moynaq

Jo tampoc n'havia sentit a parlar... Fins que en Jaume, obsessionat pels vaixells enmig del desert des del viatge a Namibia, es despertava cridant a la nit: Vaixells!, Moynaq!, Vaixells!, Moynaq!...

Vaixells enmig del no res... Aquest era l'objectiu d'arribar a Moynaq, una ciutat que havia tingut temps millors quan el Mar d'Aral encara no s'havia assecat. Els sovietics, en un "magnific" pla per regar els seus camps de coto, varen desviar els rius que alimentaven el mar.

Per arribar-hi, "nomes" varem haver de passar-nos 23 hores en un tren fins a Nukkus, on varem estar en un compartiment amb una familia uzbeka. El pare de la familia pretenia canviar-nos l'iPod per una navalla de l'exercit i un mobil Nokia de l'any de la pera!!!

Nukkus, una ciutat decadent, sovietica i amb personatges curiosos com el propietari del restaurant 'Mona Lisa', que tot borratxo ens va convidar a fer uns balls com els d'en Borat (techno-cutre-uzbek)i a mes vodkes dels que podiem aguantar. Sort que una retirada a temps es una victoria.

De Nukkus al desaparegut mar d'Aral encara ens separaven 230 km. que varem fer en taxi. L'arribada es forca impressionat, ja que es veu la immensitat d'allo que abans havia estat un mar, convertit en un desert de sorra fina, petxines i restes de vaixells abandonats.

Ara en Jaume ja dorm tranquil.

7 comentaris:

  1. Quina cosa més tètrica, no? I què hi fan tots aquests vaixells abandonats? Com és que no se'ls van endur?

    Aaaah! Encara no heu penjat cap foto de les ulleres noves del Jaume eh...

    ResponElimina
  2. Mercè, Martí, Dalmau, Joan20 d’octubre, 2009 19:50

    Quina alegria que el Jaume ja pugui dormir bé!! Ara ja em quedo més tranquil·la... Potser, tot plegat, només era culpa de l'insomni!!
    En fi, que ja hem vist totes les fotos... La Neus compleix el seu encàrrec d'intermediària i ens les ha ensenyat.
    Que no veniu??? diu el Dalmau. També diu que ell té un vaixell pirata i que és més xulo que el que heu vist vosaltres...
    Tieta Helens... no pateixis que tenim les vostres fotos penjades al calendari del Dalmau. És com una mena d'altar mentre no hi sou...
    Molts petons de tots!

    ResponElimina
  3. Des de Mallorca seguim les vostres aventures, impacients per llegir noves històries. Des del dimarts dia 20 teniu una nova seguidora, na Maria! Jo li explic les vostres aventures, i li dic que algun dia noltros també ho farem!
    Disfrutau molt del viatge!
    Xavier, Clara i Maria



    Visualitza el meu perfil complet
    Arxiu del bloc

    * ▼ 2009 (2)
    o ▼ octubre (2)
    + Moynaq
    + Arribada a Uzbekistan: Tashkent

    ResponElimina
  4. Hola,

    Ara qui no podrà dormir seré jo. La enveja no em deixarà viure tranquil!! Com mola estar al mar d'Aral!! El cul del món.
    Qué vagi molt bé al kirgu... Què hi ha d'interesant?
    Desprès ja marxeu cap a Xina?

    Ens veiem!

    Raül.

    ResponElimina
  5. Es ben bé que esteu al cul del mòn. Un lloc on desapereixen els mars. Molt apocalíptic! Així serà el mòn com el continuem maltractant d' aquesta manera.
    De veritat que han sigut els russos? Pensàvem que solament l' Aznar se li pot ocurrir lo de fotre els rius.
    Us enyorem un huevo peró veiem que esteu disfrutant d' un metrevellos viatje i també us envejem molt. Un peto i cuidaoooo!! amb el vehicles que agafeu que no tenen pinta de passar la ITV per aquestes terres. Teresa&Albert

    ResponElimina
  6. Bones parella, som els de la plana i volem el post del Irkistam amb neu, pluja, fred i tota la mandanga, camions de sindries incloses, jeje

    molts records desde istambul

    ig

    ResponElimina
  7. Ahir ma van dir que tenieu aqueta pàgina. Carai el que fan les noves tecnologies!Tan lluny i tan aprop a la vegada.
    Que vagi tot molt bé, feu moltes fotos però quan ens feu un passe per donar enveja seleccioneu només les 60 més importants que sino es fa etern!!!

    Au a disfrutar-ho valents!!!

    Nyer

    ResponElimina