21/8/10

Península Valdés

Després d'un dia a Buenos Aires recuperant-nos del jetlag, varem agafar un bus de 18 hores cap a Puerto Madryn, la ciutat més gran i propera a la Península Valdés. I què se'ns hi havia perdut? Doncs les balenes franques. Uns animalons de la mida de gairebé dos busos, que fan acte de presència a la zona de juny a desembre. Se les pot veure a simple vista passejant pel port de Puerto Madryn i, a la platja del Doradillo o La Cantera (a uns 20 Kms), ja és un festival. Si la marea és alta, pots estirar-te a la sorra i veure-les desfilar a pocs metres.

Les balenes, però, no són l'únic bitxo que recorre aquests paratges. També varem poder veure llops i elefants marins. Aquests últims, vistos de lluny, semblen llimacs gegants perduts enmig de la platja. Altres, com els pingüins de Magallanes o les Orques, no arriben fins al setembre. Ooooh!...

Si s'està disposat a conduir per carreteres infinites de grava, el millor és llogar-se un cotxe i recórrer Península Valdés i "rodalies". Nosaltres el varem llogar dos dies. El primer per visitar Punta Loma (colònia de llops marins) i Punta Ninfas (colònia d'elefants marins). Al loro amb Punta Ninfas! S'ha de baixar un barranc fins a la platja utilitzant unes cordes. El punt de baixada està derrera un far i trobar-lo no és gens evident.

El segon dia, varem fer pròpiament Península Valdés. El tros de costa que va de Punta Delgada a Punta Cantor, està ple d'elefants marins. Tot i que no està indicat enlloc, varem parar a mig trajecte per apropar-nos a la platja i veure'ls més d'aprop.

La nostra última parada va ser Puerto Pirámides, on varem contractar una excursió per anar a veure més balenes. Guiri total, però val la pena sentir-les respirar de tant aprop, veure-les passar per sota l'embarcació i tenir la cua a dos pams.

5 comentaris:

  1. Uau!!!! Com mola nens!!!! Molts petons, ja des de casa :-(

    ResponElimina
  2. Com molen les baleeenes!!! Passeu-vos-ho bé!!!!

    ResponElimina
  3. Molt bonic... Faria una broma fàcil sobre la vostra afinitat amb els elefants (especialment amb els terrestres) però no és gaire pertinent fer-ho en un blog...
    Per cert, felicitats Helena! Espero que tinguis assumit que tenir el sant el mes d'agost és un inconvenient. Ja em pots tatxar de la llista negra, no? encara que sigui amb uns dies de retard.
    Petons!!

    Mercè

    ResponElimina
  4. Hola! Impresionants les fotos! National Geographic total!
    Acabem d'arribar de la nostra ruta pel Nord. Molt de menjar i uns quants vinos, tot amenitzat per una quantitat excessiva (per la nostra humil opinió) de banderes espanyoles. Tot i aixó ens ha agradat molt.
    Continuem esperant les vostres fotos (sempre espectaculars)Molts petons
    teresa i albert

    ResponElimina
  5. Estem morts d'enveja! Pròxim destí la península de Valdés!
    Qué vagi molt bé el viatge!

    Ens veiem!

    Elm,Iscle, Marta i Raül

    ResponElimina