14/10/09

Arribada a Uzbekistan: Tashkent

La primera impressio d'Uzbekistan es que hem arribat a un pais molt friki. Una barreja de grans avingudes i edificis d'estil sovietic, decoracions d'interiors totalment kitsch i grans bazaars on pots trobar tota mena d'objectes (segurament fabricats Xina) i tot tipus de menjar.

La barreja de persones tambe es curiosa: russos, mongols i musulmans. Alguns vestits de la forma mes tradicional (que inclou mitjons fluorescents magnificament combinats amb sabatilles d'estar per casa, fins i tot, en els casaments!!!) i d'altres a la "ultimissima moda": pantalons de pitillo i talons espectaculars (que caminen per voreres i carrers fets pols, amb un estil impressionant que ni les millors models aconseguirien).

Tashkent es una gran ciutat que no te gaire interes llevat de 2 coses: el metro i el bazaar de Chorsu. Les parades de metro, similars a les de Moscou, son petits palaus subterranis, concebuts com a bunquers anti-nuclears. A cada entrada de metro hi ha portes blindades de dos pams de gruix que teoricament han de segellar l'estacio en cas "d'atac". A mes, a cada estacio hi ha 2 o 3 policies vigilant no se sap que (possiblement que no es facin fotos ja que esta estrictament prohibit. Seguretat Nacional, en diuen...).

El bazaar de Chorsu es una extensio immensa amb diferents seccions separades per gremis. La millor part es la zona d'especies i de fruits secs on les parades estan distribuides circularment en una superficie coberta per una cupula impressionant. La part de la carn tampoc te desperdici. Tot i la pinta de guiris totalment evident, t'ofereixen trossos de carn de proporcions desmesurades. Tambe era desmesurada la quantitat de sindries i melons que tenien apilats a fora. Aquesta gent per quantitat no queden!



5 comentaris:

  1. Com m'alegra saber coses de vosaltres!
    Vigileu amb els bunkers que no se sap mai que hi ha a dins, je je (ja estem a la 4a temporada)
    Molts petons

    ResponElimina
  2. Volem fotos! Volem fotos!
    Espero que no decepcioneu al vostre públic, i hagueu fet alguna foto dels autòctons! Jo vull veure aquests mitjons fluorescents!
    Ja heu aconseguit el visat per kirguizistan?

    Gaudiu molt del viatge!

    Ens veiem!

    Raül

    ResponElimina
  3. Teresa: Si us flipa la quarta temporada, espereu a veure la cinquena!!!! :D La unica cosa que em consola de la tornada, es que ja comenssara la sisena!!! :P

    R&M&I: No hem penjat fotos perque de moment ens estem trobant amb conexions super lentes i quan en trobem una de potable ens hem deixat el cable....

    Dilluns, si no hi ha hagut cap problema, hem de passar a recollir el visat de Kyrgistan. I dimarts ja comenssarem a anar cap alla. Creiem que fliparem amb les baixes temperatures... Ja ho explicarem si podem!

    Records!

    ResponElimina
  4. Oeeee ja puc escriure!!! Ara em posaré a guardar les fotos!!! Quan ho tingui llest us ho dic!!!

    ResponElimina
  5. Ei parella!

    Ja no recordava que havieu muntat aquesta història del blog. Molt guay! Quina enveja! ...però sana, de veritat.

    Us ho esteu passant bé? ...segur que sí. Òstia, que guay això de mil hores al tren. no? ...i l'intercanvi de l'iPod per una navaja de l'exèrcit i una mòbil prejubilat... jo hauria fet el canvi, ja, ja, ja!!! Per cert, només perquè ho sapigueu (sobretot en Jaume), ja tinc l'iPhone 3Gs 32Mb!! Ara ja tinc el complement imprescindible del dissenyador gràfic, ja era hora!

    I això del vaixells enmig del desert deu ser desconcertant, no? Que guapo. Ah! ...Jaume, em concediràs un ball d'en "borat" autèntic? En vull saber més! Vull perfeccionar la meva tècnica aprofitant que us l'han ensenyat. ...i guardeu-nos mitja dotzena d'ous i un parell de melons del mercat de Tashkent, que ja se'ns han acabat les peles i no en tenim ni per comprar jalu!

    Ei, Helena, vigila el que toques, no sigui que agafis una infecció d'aquelles teves, eh? ...es broma, je, je, je.

    Doncs res, que us vagi molt bé i disfruteu com camells, d'acord? Tres mesos de viatge... ho haveu vist!!!

    Nosaltres estem bé, una mica fets pols de la casa però bé. Ara tornem de netejar merda i merda a sac. Tenim la planta de baix enguixada i demà i el cap de setmana que ve fem la segona planta. Després vindrà la calefacció, l'escala de l'altell, vernissar, pintar i unes quantes coses més... però estem anant per feina per poder tenir-ho a punt perquè vingueu a sopar, ens ensenyeu les fotos i ens doneu la mija dotzena d'ous i els dos melons.

    Apa, petons i abraçades!

    Gm&Mc

    ResponElimina