19/11/09

Kashgar

Continuant amb la ruta de la seda, la seguent parada va ser Kashgar, a la provincia xinesa de Xinjiang. L'arribada despres del pas d'Irkeshtam va ser amb taxi compartit on el conductor va fer la major part del trajecte en punt mort (molt sostenible!).
Kashgar son dues ciutats en una. Una part uigur amb cases de fang i carrers laberintics on la gent fa vida al carrer. Una altra part han, amb grans edificis i avingudes sense encant, que mica en mica es va menjant la part antiga. El govern afirma que les cases de fang podrien caure en un terratremol. El motiu real, pero, es controlar millor el barri musulma. A mes, per evitar revoltes com les recents d'Urumqi, la presencia militar es altissima. Pots trobar-los circulant per carrers en camions de tres en tres o a places i llocs d'interes situats en "barricades" i ben armats.
El mes fascinant es el mercat dominical on s'hi pot trobar tot animal susceptible de ser menjat, que produeixi llet o que carregui pesos (xais, camells, vaques, enrics, cabres, burros, yaks, etc.) Us avisem, pero, que no es poden canviar persones per camells ja que el nostre intent no va tenir exit...
Kashgar val molt la pena, pero cal afanyar-se!! Si es vol visitar, s'ha de fer avait, ja que si es tarda gaire la part uigur (casc antic) que tant ens va agradar, haura desapergut del tot.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada