14/11/09

Khiva, Bukhara i Samarkanda


Tres ciutats diferents i mitiques de la Ruta de la Seda, son parada obligatoria quan es viatja a Uzbekistan. La primera que varem descobrir venint de l'oest, va ser Khiva. Un lloc encantador amb medrasses, minarets i mesquites agrupats entre muralles. Destaca especialment el Kalta Minor, un minaret completament recobert de rajoles turqueses (amb senefes) i inacabat, que hauria estat el mes alt de tots els temps.



La seguent parada ens va portar a Bukhara en un llarg trajecte amb taxi compartit. A les portes del desert vam parar en un bar de carretera brut i decadent on servien unicament peix fregit. Si algun lloc a Uzbekistan havia de ser font de Tifus, sens dubte era aquest! De totes maneres no patiu... aquesta vegada ho varem esquivar! A diferencia de Khiva, els "highlights" de Bukhara estan un xic mes deteriorats (cosa que li dona mes encant) i mes dispersos dins la ciutat.


Finalment va arribar Samarkanda, la mes coneguda de les tres. Aqui hi ha les mesquites i medrasses mes besties, amb portes de fins a 35m. d'alcada. Tot i que es una ciutat que val molt la pena, s'ha de reconeixer que el nom que te no fa justicia al que es actualment.


Uzbekistan es un pais de gent amable on viatjar es molt facil i que te un munt de coses per descobrir. Aixi doncs, si no sabeu on fer les properes vacances, calceu-vos uns mitjons fluorescent i unes sabatilles d'estar per casa i ja estareu preparats per recorre'l!


3 comentaris:

  1. Ei!!!! Quina passada de fotos! M'apunto a la moda dels mitjons, segur que a Montornes tambe triomfa ;-) Es fantastic llegir-vos! Fins aviat!

    ResponElimina
  2. Son molt maques les vostres fotos i ens agrada molt el vostre viatge.
    El millor son les ulleres, jejeje....
    Petonets
    Els Pares

    ResponElimina
  3. Tio, que envidia!!! Aunque estoy seguro de que estáis encerrados en vuestra casa haciendo montajes con fotos que encontráis por Internet. Si no lo pienso así la envidia me corroerá y …. disfrutad cada momento!!!!

    ResponElimina