31/12/09

Qui no té feina, el gat pentina

En aquests tres mesos hem tingut temps per fer moltes coses però entre tant anar amunt i avall, també hi ha hagut estones mortes que hem omplert com bonament hem pogut. Escriure aquest blog n'ha estat una, però n'hi ha hagut d'atres: comptar xinos, jugar al parxís o fins i tot pentinar gats. Val a dir però, que el que més ens ha entretingut han estat, sens dubte, els daus. Concretament, ens hem tornat addictes al Yam, un joc d'origen francès que en Jordi i la Isabel ens varen ensenyar just abans de marxar. Els daus que ens varen regalar han estat d'allò més providencials! Seguint les seves ensenyances hem propagat el joc entre gent que hem anat coneguent. Per exemple, en Cesc, l'Anna i l'Ignasi s'han tornat autèntics yonkis que veuen insectes quan fa una estona que no hi juguen. No tenint-ne prou, han inventat el Súper-Yam afegint 2 daus més al joc! Però això ja és massa friki...














23/12/09

Bali

Bali es un reducte hindu dins d'un pais musulma amb moltes mes coses a oferir del que el seu nom suggereix. De fet, pensar en Bali com un desti exclusivament de platja es malinterpretar l'illa. I aixo es una mica el que ens va passar.

Tot i que te bones platges, oblideu-vos de les imatges tipiques de postals: no hi ha palmeres a primera linia de mar, moltes platges tenen sorra negra enlloc de blanca i, fins i tot, algunes tenen codols enlloc de sorra. El millor de Bali es, sense dubte, l'interior. A mes de palmeres, s'hi poden trobar terrasses de plantacions d'arros increibles, carreteretes estupendes, temples a cada cantonada i, fins i tot, volcans dins del forat d'altres volcans mes grans.


El mes recomenable es llogar una moto i deixar-se perdre (per fer-ho amb bicicleta s'ha de ser un mega-crack, ja que les pujades i baixades pronunciades son constants). Penseu pero, que el carnet internacional es obligatori! Sense, et lloguen la moto igual pero t'exposes a que la policia et multi o, en el millor dels casos, que accepti un suborn per fer la vista grossa. Nosaltres tan sols ens varem arriscar un parell de vegades i ens va sortir be.

Aquesta es la impressio que ens hem endut de Bali en 10 dies.
















21/12/09

Singapur

Singapur no estava en els nostres plans, pero per temes de vols hi vam anar a espetegar i varem tenir temps de visitar la ciutat durant un parell de dies.

Acostumats als preus del sud-est asiatic, va ser un clatellot considerable... Sort en vam tenir dels hawkers, uns menjadors plens de paradetes de menjar local i molt economics.

Singapur te fama de ser una ciutat neta. I ho es, aixo no es pot negar. Pero ho aconsegueixen multant absolutament per tot: mastegar xiclet, tirar papers a terra, escopir, etc. (va ser molt dur estar dos dies sense escopir...).
Tambe es una ciutat multicultural. Hi pots trobar xinos(evidentment), indis, musulmans, occidentals... cadascu en el seu barri. Xinatown ple d'edificis colonials ben restaurats, Little India amb temples i botigues de DVD de Bollywood i el districte financer de Raffles Place a petar d'edificis altissims (ens vam sentir una mica de poble... i vam acabar amb torticolis).
Una parada imprevista en el nostre recorregut, diferent a tot el que haviem vist i que ens va sorprendre gratament.

17/12/09

Phnom Penh

L'havien anomenat "La Perla d'Asia" molt abans que els Khmers Rojos en fessin marxar tota la poblacio a la forca. Actualment, tot i que te cert encant, de perla no en queda gran cosa. Es mes aviat una ciutat de contrastos. Per exemple, es poden trobar families dormint a la vorera del davant dels locals mes fashion del River Front. Tambe, els highlights de Phnom Penh estan en pols oposats. Per una banda hi ha els wats, el palau reial o el mercat central d'estil art deco. Per altra banda, es poden visitar els camps d'extermini o la preso S-21 (que posa els pels de punta) i que els Khmers Rojos feien servir per torturar i matar a discrecio. Per fer-vos-en una idea us recomanem la pel.licula The Killing Fields.

En definitiva, Phnom Penh es una ciutat que val la pena visitar. Nosaltres hi haguessim estat un parell de dies mes.














15/12/09

Costa Cambodjana

Feia gairebe dos mesos que no veiem mar. De fet, haviem comencat el viatge "molt aprop" del punt del planeta mes allunyat del mar (Urumqi).

La segona etapa per terres cambodjanes ens va portar a Sihanoukville, una ciutat costanera que deu el seu nom al rei Sihanouk. Vaja, com si hi hagues un poble a les espanyes que es digues Villajuanca. Que cutre!

La ciutat en si no es cap cosa i la platja principal, Serendipity Beach, un pel decepcionant. Es estreta i bruteja. Val a dir, pero, que des de qualsevol dels "xiringuitos" que hi ha la posta de sol es magnifica. A mes, un cop fosc, els inconvenients desapareixen. Es converteix en un lloc agradable.














Amb tot, la nostra filosofia es que quan un lloc no ens agrada prou, agafem els trapaus i marxem el mes aviat possible. Aixi que l'endema varem marxar cap a Koh Rong Saloem, una illa a dues hores de Sihanoukville on hi viuen 4 gats. Alla ens varem allotjar en uns bungalows arran de platja (www.lazybeachcambodia.com). Varem estar tres dies regalats prenent el sol, fent snorkelling o, simplement, res.

Tal com li va dir en Jack a la Kate: "We have to go back!!... We have to go back!! "

13/12/09

Temples d'Angkor

Si algu busca viure una experiencia tipus Indiana Johnes o Tomb Raider, els temples d'Angkor podrien ser la resposta si no fos perque estan a petar de gent. De totes maneres es una visita obligada, no tan sols per aquells que volten per Cambodja, sino tambe pels que viatgen pel Sud-Est Asiatic.

Els mes frikis poden dedicar-hi una setmana sencera i, possiblement, encara no veurien el 100% dels temples. Nosaltres amb tres dies en varem tenir prou, al final tots semblen iguals... Combinant bicicleta i tuk-tuk, varem visitar els temples principals (Angkor Wat, Bayon, Ta Prohm), d'altres secundaris i algun de marginal. Els mes impressionants son aquells que, literalment, la selva se'ls ha menjat. En aquests, si disposeu d'un invent d'en Doraemon que faci desapereixer els grups de xinos (i no en facin un mal us), podreu sentir-vos autentics exploradors!
















5/12/09

Si Phan Don

Des de Vientiane, la capital de Laos, ens vam plantar al sud del pais en un lloc encantador anomenat Si Phan Don. La traduccio literal es "Les 4000 Illes". Els que tinguin la geografia al dia es preguntaran: illes a Laos? Laos te mar?
No te mar, pero el riu Mekong forma aquestes 4000 illes en un delta interior (si algu no te res millor a fer... pot intentar comptar-les amb el Google Earth).
De les 4000 illes, nomes vam tenir temps per visitar-ne tres: Don Khong, Don Det i Don Khon.

Don Khong, la primera la vam recorrer amb moto llogada. Aqui vam descobrir que entre l'abundant vegetacio i palmeres, hi ha camps d'arros plagats de bufals. La tornada nocturna amb la moto, just despres de la posta de sol, la recordarem per la gran quantitat d'insectes de totes les mides i formes que ens vam menjar!














Don Det i Don Khon, les seguents, son dues illes que estan unides per un pont que van construir els francesos. Estan farcides de bungalows barats "a primera linia de riu" amb terrasses i hamaques, palmeres i wats. Recorre-les amb bici va ser tot un plaer i ens va permetre explorar tots els seus racons.

1/12/09

Luang Prabang: La Porta del Sud-Est Asiatic

Puntualitzem... No es que Luang Prabang sigui considerat la porta del Sud-Est Asiatic, pero si que ho va ser en el nostre cas. I val a dir que ho estavem esperant amb candaletes! Suposava finalitzar la primera etapa del viatge, la de la Ruta de la Seda, i feia dies que estavem desitjant deixar la fred enrere. Tan sols creuar la frontera tot va canviar com per art de magia: el sol va comencar a apretar fort, la vegetacio es va tornar mes espessa i abundant i, sobretot, la cara-de-cul dels xinos va canviar per la cara riallera i amable dels laosians. A mes, els mosquits Anofeles ens varen rebre amb els bracos oberts.

Finalment i despres de nombroses aturades del bus, algunes inexplicables i d'altres per obres que es feien a la carretera, varem arribar a lloc. Luang Prabang es una petita ciutat situada a la confluencia dels rius Mekong i Nam Khan que esta farcida de wats (temples), llocs per fer-se massatges, locals hiper-fashion (al loro amb el Hive!) i un mercat nocturn d'allo mes animat on el menjar (bonissim) surt quasibe gratis.















Pero alerta!... No tot es queda dins la ciutat. Pels voltants tambe hi ha alguns highlights interestings: les coves de Pak Ou, a un parell d'hores en vaixell pel Mekong, estan farcides d'estatues de Buda. En direccio contraria, els salts d'aigua de Tat Kuang Si, ofereixen la possibilitat de banyar-se en piscines naturals.
...Un lloc en el que per primera vegada ens varem relaxar de veritat.